Leo Derijcke,
Is van huis uit laboratoriuminstrumentenmaker. Op zijn 25ste jaar begon hij les te geven op een LTS in Schiedam als leraar fijnmechanische techniek en handvaardigheid. Na elf jaar wisselde hij van baan om aan een MBO in Rotterdam, wederom als leraar fijnmechanische techniek te gaan werken.

Van het vak instrumentmaker verwacht men creativiteit en inventiviteit, eigenschappen die parallel lopen met creƫren van kunst, waarop hij zich ging richten.
Voor de Nijverheidsakte handvaardigheid en tekenen, kreeg hij les van George Belzer, Huib Noorlander (Kunstacademie Rotterdam) en Wim Smit (kunstacademie Breda), gegeven aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten. In de jaren negentig volgde hij achtereen een aantal cursussen modeltekenen en portretten aan de Volksuniversiteit in Haarlem. Daarnaast volgde hij een aantal zomercursussen beeldhouwen. De laatste twee jaar boetseert hij bij Menno Veenendaal.

Na het millennium exposeerde hij enkele jaren in Castricum, waar hem de publieksprijs werd toegekend voor het beeld "moeder en kind" in serpentijn.
In 2008 en 2009 nam hij deel aan de Kunstlijn Haarlem.

Momenteel is Leo Derijcke met bronzen beelden bezig.