BELCANTO KUNSTLIJN 2017
 
KUNSTENAARS INFO INSTAGRAM

belcanto

Geannuleerd KUNSTLIJN 2020 - zaterdag en zondag 31 oktober en 1 november

Met pijn in het hart, moeten wij melden, dat dit jaar de Belcanto Kunstlijn is afgeblazen.

Wij twijfelden al eerder of het opportuun zou zijn om nu nog door te gaan, ook al waren wij corona proof, de persconferentie én het bericht van de Kunstlijn zelf (deze is helemaal geannuleerd) deed ons niet langer twijfelen: nu doorgaan met het evenement is onverantwoord.

Wij willen iedereen heel hartelijk danken, voor de inzet - groot en klein -, de betrokkenheid, het enthousiasme, we hadden er veel zin in.

Hartelijke groeten,
Belcanto Revisited Team
Maarten, Paulien en Marion









Belcanto Revisited vervallen
Het voormalig belastingkantoor aan de Surinameweg in Schalkwijk - was de grootste onafhankelijke en niet gesubsidieerde broedplaats van Nederland. Op deze unieke plek, even buiten het stadscentrum van Haarlem, werkten bijna 200 gebruikers verbonden door één grote gemeenschappelijke deler: creativiteit. In Belcanto waren voor lange tijd kunst en cultuur met elkaar verweven in allerlei disciplines. Hier zat een spannende mix van professionele kunstenaars en 'creatieven', multi-media bedrijven en ambachtslieden, muzikanten, ngo's en zzp'ers.

Per 1 januari 2018 hield de broedplaats Belcanto op met bestaan, maar nu de het gebouw er nog steeds staat en er regelmatig werd gevraagd of er nog een alternatief zou komen, hebben we in samenspraak met de nieuwe eigenaar Dura Vermeer en met een "thumbs-up" van meurkens en meurkens besloten tot een herbeleving van deze kleurijke invulling binnen de Haarlem Kunstlijn: BELCANTO REVISITED !

Met ca 28 kunstenaars in diverse diciplines.

Corona maakt dat het bezoeken wel anders zal gaan, wij houden ons aan de RIVM richtlijnen en daarom zal het bezoekersaantal per moment, waarschijnlijk niet meer dan 30 mensen zijn. en komt er een vaste looproute langs de exposities, ook is de ingang nu achterom. De komende weken updaten wij het plan van aanpak.

Volg ons via en instagram. En kijk ook eens in ons archief, veel van de kunstenaars doen al een tijdje mee.

Openingstijden:
zaterdag en zondag
31 oktober en 1 november
van 11.00 tot 17.00 uur